2011-12-21
 13:14:48

Uppskatta livet!

Fick precis veta att en av mina vänners anhöriga har gått bort och kan inte låta bli att tänka på hur fort allting kan förändras. Bara så där, ingen förvarning och så är en människa borta. När jag tänker på detta så får det mig verkligen att reflektera över de som är mig närmast. Min familj och mina vänner, hur viktiga de är för mig och hur mycket jag älskar dem. Jag skulle gå över eld och vatten för dem och jag vet att de skulle göra detsamma för mig men ändå så visar man alldeles för sällan hur man känner för dem. Vi borde alla uppskatta dem som är oss närmast mycket mer och oftare. Bara skicka ett sms till en vän man inte pratat med på länge, ringa mormor och höra vad hon gör, säga något snällt till de som är dig nära, le till de människor du möter och säga jag älskar dig till din kära <3

Men samtidigt så kan ju livet förändras åt det helt motsatta hållet också, nya människor föds. Just nu så känns det som att det ploppar ut barn överallt runt mig :-) Men det bästa av allt är att min älskade syster och hennes sambo äntligen har fått sina underverk, Albin och Alida. Den 3 Dec kom de äntligen och som vi har väntat och längtat.
Snart får även mina nära vänner Jennie och Ante sin lilla knodd, lilla W, och i januari kommer lillasysters lilla Dorran. Riktigt mysigt med alla bebisar och det bästa är jag får låna dem hur mycket jag vill och sen när de blir alldeles för jobbiga så kan jag lämna tillbaka dem ;-)

Nu måste jag fixa klart skolarbetet så jag får ta lite jullov.

/Elin

2011-12-20
 21:33:48

fixat bloggen.. lite

Jag vet inte hur många timmar jag har sutti och försökt hitta någon snygg mall, den här är väl den av alla 20 jag testat som jag är lite nöjd med i alla fall. Problemet är bara med den här mallen att jag inte har någon profilbild eller info om mig. Och jag är alldeles för lite intresserad och kunnig för att veta hur man gör något åt det så för tillfället får den vara så här. Skulle också ha velat lära mig hur man ändrar bilderna men det får verkkligen bli ett projekt för någon annan dag.... 

Måste läsa lite mer inför gruppträffen imorgon så jag inte sitter som ett fån och inte alls kan hjälpa till med något. Hade faktiskt varit skönt att få gjort allt imorgon så jag kan vara ledig i mellandagarna. Får se hur det gå..

/Elin 

2011-12-20
 13:31:57

Måndag: barnvakt och fotmassage

Igår var jag barnvakt åt brorsans minsta några timmar för hon var sjuk och alla jobbade. Precis när jag lyfter upp henne ur barnstolen så slocknar hela kvarteret, kolsvart blev det. Jag såg inte ens handen framför ansiktet så det kändes som att det var lite tur att jag precis lyft upp henne för att hitta en på 1,5 år i mörker kändes inte som det lättaste :-) Efter många om och men så hittade vi en tändare och kunde tända en massa ljus i hela huset, blev himla mysigt. Sen var det bara att sätta sig och mysa på alla stora kuddar på golvet och sjunga barnsånger för att roa lilltjejen. Älskar verkligen mina syskonban och det är så kul att se hur de utvecklas ju äldre de blir...

Kvällen avslutades i soffan med att jag fick fotmassage av sambon i hela 45 minuter medan vi såg på CSI. DET kallar jag vardagslyx :-)

Just det ja.. Lyckades lägga ut en bild igår med tårtan jag gjorde i julas men jag lyckades inte vrida på den. Måste lära mig om hur man fixar sånt med mobilen samt hur man lägger upp inlägg med mobilen..

/Elin

2011-12-19
 23:40:21

jultårtan, lyckades inte vrida den :-)

2011-12-15
 19:10:01

Ny blogg!

Jaha, då har man blivit med blogg igen :-)

Jag vet egentligen inte hur mycket jag kommer att skriva här men jag hoppas på att det blir än på den förra. Jag håller fortfarande på att försöka fixa till bloggen så att den blir lite finare och lite mer som jag vill ha den. Får se i slutändan om det blir bra eller om jag sitter här och sliter mitt hår och skriker rakt ut..

Förra helgen hade vi lilla julafton med nästan hela min familj eftersom att vi kommer att vara utspridda lite överallt på riktiga julafton. Vi hade knytkalas och min uppgift blev att fixa julgotta och som jag fixade. Självklart gjorde jag allt från scratch, inge halv eller helfabrikat här inte :-)
Det blev en massa olika julgodis, mest av choklad, men jag prövade mig även på att göra en tårta. Tårtans nedre lager var en lingon/hallonmousse och på det övre hade jag en chokladganache gjord på 70% choklad, sen täcktes hela tårtan med ett tunnt lager grädde och på det en hemmagjord MMF. MMF= Marshmallowsfondant, det smakar nästan som marsipan. Jag ska försöka lägga ut en bild på den sen för jag måste faktiskt säga att jag är grymt stolt över den :-) Jag gjorde ju till och med träd och snögubbar på den PLUS att den faktiskt blev riktigt god...

/Elin

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!