2012-10-29
 23:11:12

Myshelg

I torsdags kom lillasyster hit från Övik tillsammans med sambon och lilla fröken D. RIktigt kul att de kom redan i torsdags så att vi fick flera dar tillsammans. När de kom så hade jag lagat middag så det vara bara att sätta sig och hugga in så fort de kom, tror alla var riktigt hungriga :-) Jag hade, för första gången någonsin, gjort kötfärslimpa. Jag gjorde den på mestadels älgfärs men blandade även i lite nötfärs för lite mer smak. Sen fyllde jag den med bacon och getost och herrejösses jävlar vad bra jag är. Visst får man säga så om sin egen mat :-D Sjukt gott var det och till det så hade vi ugnsrostade morötter och kokt potatis. Sen hade jag även kvar sås ifrån förra helgen, tryffelsåsen och rödvinssås.
 
 
På lördagen så gjorde jag smördegsinbakade lax (färsk) med spenat och getost eller västerbottensost. Har verklgien ätit gott i helgen.
 
På lördagen hade vi även Halloweenfest här hemma, riktigt roligt hade vi. Men jag tror att jag skriver om det i nästa inlägg för nu ska jag ta och hoppa i säng.
 
 
Morgonmys med mosters gullegris <3
 
/Elin
2012-10-24
 08:00:00

Skitsnygg 1 & 2

Så här pigg och glad var jag och Patrik i söndags :-D
 
 
Fick en korg av Ante och Jennie i lördags när de kom på middagen och i den fanns bland annat en mugg till oss var och var sin skitnsyggmössa. På Patriks mugg stod det "When I´m good´I´m good. When I´m bad I´m real good" medan det stod "Life is too short to wear flat shoes". I LOVE THEM <3 Förklaringen var att Patrik är ju aldrig arg eller elak och även om han är arg så är han snäll :-) Min behöver ju inte alls någon förklaring, man kan inte ha för många högklackade skor :-D
 
Tack Ante och Jennie för den fina korgen :-)
 
/Elin
2012-10-23
 16:48:00

Långpromenad

 
Äntligen har jag tagit mig ut på en långpromenad. Det behövdes verkligen för det har blivit alldeles för lite motion och på tok för mycket gott sista tiden. Hoppas bara att motivationen håller i sig i mer än en dag :-)  
 
 
Vädret gjorde det ju extremt mycket lättare iaf.
 
 
 
Sen har jag även joinat gruppen med tighta träningsbyxor och även om det inte är speciellt snyggt så är de sjukt sköna. Så om folk vill stirra på min rumpa som guppar förbi så bjuder jag på den :-)
 
/Elin
2012-10-23
 12:45:00

Tackmiddag!

Utan våra vänner så skulle vi inte få mycket gjort. Ja eller det är iaf så det känns vissa stunder. Vi har fått så otroligt mycket hjälp med att få båten redo för sjösättning innan midsommar, klinkrat golv inne på lilla toaletten, rivning och byggning av altan  och så otroligt mycket mycket mer. Det är svårt att veta hur man ska kunna tacka ordentligt för sådan hjälp, så att de verkligen förstår hur mycket vi uppskattar hjälpen de ger oss. Jag och Patrik bestämde därför för ett tag sen att en middag med allihop samtidigt ofta brukar funka och sagt och gjort så damp det ner en inbjudan i deras postlådor. Jag är nämligen av den åsikten att det är så sjukt mycket roligare att få en skriftlig inbjudan till något än ett sms eller massinbjudan på facebook. Det känns som att man heller tackar ja till en sådan inbjudan och som tur var så tackade alla 3 paren ja :-D
 
Jag är ju en sådan person som gillar att planera så middag började planeras i väldigt god tid, allt för att det skulle bli så bra som möjligt. I slutändan så blev jag faktiskt ganksa nöjd över menyn som jag komponerade ihop, ja Patrik försökte väl hjälpa till litegrann men det var ändå jag som bestämde i slutändan :-)
De inbjudna fick inte veta i förväg vad som skulle serveras (så klart inte när det gäller mig) men när de kom hit så kunde de se en meny. Problemet var ju bara att den var skriven på franska, sjukt mycket roligare enligt mig och då fick de ju fundera lite också.
 
Och jaaaa, jag vet att det säkert inte är grammatiskt korrekt men jag kan inte franska och använde mig av googletranslate.
 
Till förrätt så serverades det en sallad med musslor och tonfisk, rostade pinjenötter och citronolja. 
 
Om jag får säga det själv så tycker jag att det var skitgott, den bästa rätten på hela kvällen. Det enda var väl att jag kryddade fisken lite för lite.
 
Till huvudrätt så serverades det helstekt fläskytterfilé som var kryddad med tryffelsalt, smördegsrulltårta på sötpotatismos (toppad med västerbottensost innan den åkte in i ugnen) och kokt sparris. Det fanns även en sallad, bröd och två såser, rödvinssås och så gjorde jag en av grädde i stekpannan där jag stekt köttet.
Jag glömde så klart bort att ta kort på huvudrätten men men det gör inte så mycket.
 
Efterrätten bestod av flera smaker av hallon och choklad. På tallriken så fanns det en hallonmacaron fylld med hallon och vitchoklad"kräm/mousse", en tryffel gjord på 70 % choklad och mörk rom, mjölkchokladfluff på kaksmulor (tyvärr så såg den inte så rolig ut på tallriken men god var den), vaniljpannacotta med en hallonsås, sist men inte minst en kaka med chokladtryffelbotten, hallonmousse gjord på italienskmaräng samt en hallongelé. Det blev faktiskt en ganska lyckad efterrätt men den blev inte lika bra visuellt som den smakade :-)
 
 
 
Varje par fick även med sig en `goodiebag´hem. I den fanns det en lite påse med chokladtryfflar, en med några macarons, en påse äpplen (allt för att bli av med några :-P samt ett ljus som jag skrivit en text på.
"Låt inte mörkret hindra dig från att söka ljuset"
 
 
 
Kvällen var en succe och jag är så lyckligt lottad att ha sådana underbara vänner, jag är er evigt tacksam för att ni finns i våra liv och all den hjälp ni erbjuder oss.
 
 
Jag avslutar med några egobilder på mig själv för jag tycker faktiskt att jag hade himla snygga kläder på mig :-P Klänning har jag fått av Patrik för ett tag sen men jag har aldrig haft chansen att använda den så därför passade jag på nu. Skorna är Steve Madden som jag aldrig heller använt så jag tvingade mig själv att gå med skor inne under middagen bara för att det passade så bra men sen gav jag upp och gick utan :-)
 
  
/Elin
2012-10-22
 18:03:00

Loppisfynd

I onsdags så var jag förbi både reprisen och kupan och lyckades göra ett fynd på bägge ställena. På reprisen hittade jag ett riktigt grymt pannband och varmt också, för endast en tia.
 
 
Sen så hittade jag ett par vinterkänger från ten points på kupan för 50 kr. Tyvärr så är de lite väl precis på min fot så jag vet inte om jag kan ha dem. Har testat dem två gånger och ja, det känns ju lite i tårna :-) Får se om jag kanse säljer dem vidare istället, fast jag måste nog testa en ¨gång till bara för att vara på den säkra sidan.
 
 
/Elin
2012-10-22
 09:22:00

Vouggatjålme

Jag och Patrik har haft så himla tur att vi fick följa med Jennie och Ante till deras stuga i Vougga över en helg. Ja åsså Walter så klart :-D
 
Snyggaste chauffören <3
 
Helt okej vy att köra mot.

Helgen gick i one piecens, vinets, myset, elden, snön, glädjen och lugnets tecken. Vi kom dit på fredag em/kväll och packade in oss i stugan, jag hade gjort två stycken kycklingpajer som bara var att värma i ugn så vi kunde käka fort. Resten av kvällen spenderades i soffan där vi bara satt och surra och njöt av att vara där.
 
På lördagen så klädde vi på oss en massa och begav oss ut och promenerade runt i Vougga. Fy vad fint det är där och vad skönt det var att bara vandra omkring och lyssna på lugnet.  
    
 
Här står jag och Patrik på vad som ska bli altan på den nya stugan, helt okej utsikt.
 
 
Det snöade och hade börjat frysa på.
 
 
 
 
 
 
 
 
 Husen som syns i skogen lite till höger, där bodde vi under helgen :-)
 
 Snyggaste brudarna i Vougga, men jag tror att jag skulle behöva besöka ett solarium för väst, ansikte och mössa blir som ett...
 
 
 
Walter har lite stora kläder på sig och tyckte inte alls att det var nå snällt att skulle behöva krypa på gruset med skor som bara åkte av var för stora.
 
 
På lördagen så tog sig även grabbarna iväg och fiskade och vi hoppades verkligen att vi skulle kunna grilla fiska men inte det, inte en enda lite fisk kom de hem med. Men som tur var så hade Jennie gjort en otroligt god älggryta, en sån som fått koka i flera timmar, så den åt vi på lördagskvällen. 
Vi spelade även ett spel. Smart ass, sjukt kul spel. Man ska gissa vem, vad eller var den andra är när man läser upp ledtrådar. Vi fick oss verkligen en stooor dos skratt under spelets gång.  
 
Tyvärr så har ju allt roligt ett slut och vi var tvugna att vinka adjö till Vougga för denna gång men förhoppningsvis så får vi följa med dem upp nån fler gång ;-)
 
 
 
 
 
 
Stötte på en hel del renar längs vägen.
 
/Elin
2012-10-21
 21:38:00

Doris Etta Anne

För två helger sedan så vara vi ner till Övik för att gå på Doris dop. Hela familjen Söderlind var strålande vackra och det var en otroligt trevlig dag.
 
Dopet  var under en familjegudstjänst och jag måste ju säga att både Doris, Pugh och Siri skötte sig otroligt bra för det var en ganska så lång gudstjänst.
 
Faddern Elias läste en text.
 
Pugge har såld på barnkören :-)
 
 
Mormor Gretel häller i dopvattnet.
 
1När man är så stor som Doris så döps man med ansiktet neråt och man får lov att plaska så mycket man vill.
 
 
 Gullungarna delar stol i kyrkan
 
 Ida står för underhållningen
 
 Det är tröttsamt med långa gudstjänster, tur då att farmor finns och att hon har många smycken som man kan leka med.
 
Här kommer ett gäng tårtbilder på doptårtan som jag fick äran att göra. Det är vanlig tårtbotten med vitchokladfluff och hallonmousse toppad med färska hallon som fyllning. Jag glömde ju smaka på den när vi fikade men alla andra sa att den var godkänd :-)
 
Tårtan är dekorerad efter Dorrans favorit, snutten. Siri, vår egen snutteexpert, såg att det var en snutte på en gång så det tar jag som ett bra betyg.
 
 
 
 
 
 
Sen gjorde jag en till tårta som de kunde ta med hem och bjuda kompisar på. Den fylldes med gräddkolafluff och en hallonröra.
 
 
 
En lyckad helg i Övik var det som slutade med att jag blev sängliggandes sjuk i 3 dagar när vi kom hem. Men men, helgen klarade sig ju iaf :-)
 
/Elin
2012-10-10
 12:35:46

Sjuk

Ligger sjuk i soffan och har gjort det sen i söndags. Vaknade på söndagmorgon med halsont och sen blev jag sängliggandes måndag och fram till nu.

Jag höll ut och ignorerade mitt halsont under söndagen eftersom att det var Doris dopdag. Ska gå igenom mina bilder och lägga ut dem snart. Måste ju visa tårtan jag gjorde :-)

Nu ska jag krypa ner under filten en stund till, måste bli frisk till i helgen för då åker vi till Vougga med Ante och Jennie. Ska bli så otroligt skönt att bara vara en hel helg och att det är tillsammans med goda vänner.

Puss på er

/Elin
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!