2013-04-29
 10:51:33

trött, tröttare, Elin

Har äntligen en ledig dag efter 6 dagars jobb och som det känns i kroppen. Jag är supertrött och har egentligen en lång lista på saker som jag borde ta tag i idag då jag jobbar igen imorgon. Men jag orkar inte, inte just nu så jag tror det blir en till kopp kaffe under filten innan jag påbörjar nå projekt :-)
 
Igår jobbade jag kväll så jag kunde inte vara med på kettlebellsträningen och var då tvungen att träna själv på morgonen innan jag for på jobbet. Jag gjorde 10 minutarn 3 varv och nya 7an 3 varv, alternerat och jag var gode sliten efteråt. Men nog tusan är det roligare att träna tillsammans med tjejerna än själv. Med tjejerna så får man den där sista pushen att ta ut sig lite lite mer.
Idag är det träning igen och jag har egentligen ingen motivation, men den kommer säkert när jag väl tagit mig dit. Förhoppningsvis :-)
Sen måste jag även ta tag i och fixa övningar till ben och mage. Hade tänkt hitta på nå nya övningar då vi kan behöva lite variation för att hålla motivationen uppe.
En annan sak som jag måste träna mer på är snatchen. På 5 min ska man klara av 100 stycken. Jag har klarat runt 70 stycken på 12an så lite mer träning behövs speciellt om jag ska klara det utan att få blåslagna armar. MEN i slutändan så ska vi tjejer klara 100 st med 16 kg så det slutgiltiga målet är en bit bort. Funderar på om jag ska pröva med 16 kg i dag, bara för att se hur långt bort det är. Killarna håller också på med detta men de ska klara 100 st på 24 kg.
 
Nej nu ska jag hämta mig en kopp kaffe och känna lugnet en stund innan dagens alla måsten behöver tas tag i.
 
/Elin
2013-04-23
 20:36:46

Träningsvärken från h........

Fy tusan vilken träningsvärk jag har idag. Det känns i kroppen att jag har tränat hårt två dagar på raken och speciellt i rumpan och armarna. Det känns när man går i trappor :-)
Utmaningen som vi gjorde ska vi ju göra en gång i månaden och det ska bli grymt kul att se om man gjort några framsteg nästa gång.
 
Men det är ändå en skön smärta med träningsvärk. Eller fan vad jag ljuger för skönt är det inte :-) men det är en smärta jag kan leva med eftersom att det är en smärta som visar att jag har kämpat. Och fasen vad jag kämpat de två senaste dagarna. Det blir en intensiv vecka med mycket träning i veckan.
Kettlebell söndag, måndag
onsdag löpning på jobbet
torsdag kettlebell
fredag löpning på jobbet
söndag kettlebel hemma eftersom att jag jobbar kväll
 
Mycket träning men jag känner mig positiv, speciellt när man märker en skillnad i kroppen. Som idag, en på jobbet frågade hur mycket jag hade gått ner. Hon trodde att jag gått ner 7-8 kg men det är "bara" ca 3 kg men runt 2-3 cm som försvunnit runt om på kroppen. Även andra har märkt skillnad, utom jag. Eller jo jag märker lite skilland men det är väl så att man sällan ser skillnad på sig själv så då är det bra att det finns förebilder. Jag och Patrik tog ju förebilder precis när jag började och sen blir det nya bilder vid midsommar. Det är målet och det målet känns inte så farligt långt bort. Känns inte så panikartat att ta en efterbild om några veckor, känns som att jag vet att det kommer att vara en skillnad. Eller jag hoppas det iaf....
 
Nu ska soffan och jag ha en date..
 
Puss på er...
 
/Elin
2013-04-22
 21:35:00

träning

Måste bara börja med att visa den här bilden på våra nya snygga tröjor som Fredde fixat till oss som tränar i garagegymet.
 
Igår gick träningen så jäkla bra och det var sjukt roligt. Lite jobbigare idag när vi skulle göra en ny utmaning och jag redan innan träningen kände av träningsvärken. Samt att jag har blåmärken fulla underarmarna sen snatchen igår.  Men det var bara att bita ihop och ge gärnet. 
 
Utmaningen gick ut på att man gör 10 övningar a 50 rep och så tar man tid hur lång tid det tar. För mig tog det ganska så lång tid, strax över 56 min men jag är ändå nöjd för jag körde en hel del på 16 kg. Jag varvade mellan 16 och 12 kg samt en övning med 8 kg. 
 
Nej nu ska jag och min träningsvärk dö i soffan en stund.  
 
Mitt nyttiga kvällsfika efter träning,  mango, hallon, passionsfrukt, kvarg vanilj toppat med lite mörk choklad... 
2013-04-21
 11:41:35

bortappat...

bloggintresse....
 
Har verkligen tappat bort allt vad intresse och tid för att skriva på bloggen heter. Tyvärr, för jag tycker egentligen att det är ganska kul när jag väl får tid till det.
 
Just nu så cirkulerar dagar mest kring jobb och pendlingen till och från jobbet. Det tar på litegrann att köra 2 timmar/dag bara för att komma till jobbet. Känns som att man tappar en hel del av dagen och när jag kommer hem och fått i mig middag så är jag slut som artist. Men jag ska egentligen inte klaga, pendlar hellre två timmar än att gå hemma arbetslös.
 
Annars så är det träning som står på agendan tre gånger/vecka och det känns rent ut sagt SÅ JÄVLA BRA att jag tränar så pass ofta. Men jag hade aldrig klarat det utan tjejerna i garagegymet, Patriks pepp och hjälpen vi tjejer får av Fredde och Bjarne med pass.  Sen är det ganska kul när man börjar märka det på kroppen, både cm och kg, och på konditionen. 
Vi tjejer har som mål att hålla på med detta fram till midsommar och det ska bli kul att mäta, väga och ta efterbilder. Förbilderna var verkligen inge kul att se men desto viktigare för motivationen. Tyvärr så är jag ju en sån som kan väga mig flera gånger i veckan och det är ju kanske inte det optimala men men, så länge den är stabil eller iaf går neråt så känns det lugnt :-) Jag och Patrik försöker ju även att hålla oss till en bättre kost genom att inte äta en massa kolhydrater och sötsaker. Det har faktiskt gått över förväntan. Man kan göra mycket kul som inte innehåller en massa kolhydrater. Vi kör inte enligt LCHF eller GI, vi kör en liten ElinochPatrik-variant :-) Jag äter tex sushi och då äter jag ris och om vi blir bortbjudna till någon som serverar något men kolhydrater så är vi inte maniska. Det funkar bra för oss och det är väl det som är det viktigaste.
Men denna vecka har varit en liten fuskarvecka för mig, jag har småätit och ätit godis men imorgon blir det en nystart och jag känner mig taggad.
 
Nej nu ska jag göra mig i ordning för Saras barnkalas på Skeppet, ska hämta upp Pugh och Siri och sen blir det leka för hela slanten. Kanske ska säga att hon fyller 30 :-)
Puss på er...
 
/Elin
 
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!