2012-05-30
 20:00:45

SOCIONOM

Jaha, då var man socionom då... typ iaf :-)

Idag hade jag sista dagen på skolan och fick men lite tur ett G på uppgiften idag. Väntar då bara på besked från sista på andra kursen men den får vi inte före examen så då ignorerar vi det en stund.

Det känns helt galet att det nu har gått 3,5 år och att jag är färdig. Shit, vad tusan skas man nu göra med sitt liv... Jaja.. det löser sig nog.

Hade intro igår på jobbet jag ska ha i sommar och slutade 22,15, for och tankade bilen inför Umeåresan, hem fixa och trixa lite, somnade vid 23,30-24,00, vaknade vid 03 men somnade om och sen ringde klockan 04,15 och då var det bara att stiga upp och göra sig klar.

Efter en heldag på skolan var det bara att börja rulla hemåt, hade "trevligt" sällskap av tre sovande brudar ;-) Med en dag som denna kan man ju lugnt säga att jag är sliten. Därför spenderas kvällen i soffan dumtittandes på TV med ett vinglas i handen. Detta samtidigt som jag sneglar på dammråttorna som ligger i hörnen och hånler åt mig, men det struntar jag i och tar imorgon istället.

Ps. Jag är utbildad socionom, coolt va ;-)

/Elin
2012-05-28
 22:57:22

5 år med kärleken i mitt liv

I lördags firade jag och Patrik 5 år tillsammans och han hade fixat det så himla bra. För typ två månader sedan sa jag att han fick planera om vi skulle hitta på något för jag kände att jag varken hade tid eller ork. Men kontrollmänniskan som jag är (samt att jag vet hur min kära sambo är :-) så har jag lite då och då sagt några påminnande ord men han har lekt dum och sagt typ att just det ja eller pratat bort det. Jag hoppades att han skulle ha tänkt ut något och trodde väl att han tänkt nå men samtidigt nja, eller jo... men absolut inte som han gjorde det...

Började lördagen med loppis tillsammans med Jennie och underbara Walter. Gick omkring och kände lugnet och skulle till att äta lunch när Jennie blev hemringd av "Ante" för att vara barnvakt åt hans brorsbarn och jag tyckte väl inte att det var nå konstigt med det.

Hem kom jag till en mystisk Patrik som beordrar mig att packa väskan efter hans direktiv, gav mig sedan ett glas rosé och förvirrningen var ett faktum.. Jag sprang omkring och försökte packa nå vettigt meddan Patrik gick omkring och smålog åt mig. Hängde inte alls med jag...


Satte oss i bilen och färden norrut längs E 4:an startade..

Vi fick oss tyvärr ett lite oväntat stopp en bit efter Rosviksbodarna var vi först på plats vid en bilolycka. En kvinna hade kört in i mitträcket, någonting från bilen hade lossnat och farit mot den mötande bilen och träffat passageraren i den bilen. Det första vi såg var fyra bilar som stod vid sidan av vägen i södergående riktning sen en bit fram var vi tvungen att sakta ner för att det låg nå saker på vägen och huxflux så såg vi att det stod en bil mitt på vägen. I bilen fanns en kvinna och ett barn på ca ett år, samt en hund. Kvinnan hade lite skrapsår från airbagen men annars hade ingen skadat sig. Vi tog henne till våran bil och satt med henne tills ambulansen kom innan vi kunde rulla vidare, bara en timma sena :-)

     

Ni kan ju tro att kön var gode lååång :-) 2 km fick vi det till...


Nästa stop var planerat av sambon och blev i strålande solsken på Törerastplats. Där stannade vi och åt lunch och mådde gott innan vi rullade vidare.

Lite jobbigt var det ju att inte ha kontroll, vilket Patrik i sin tur hade väldigt roligt åt :-)

Efter en stund till i bilen kom vi fram till Haparanda Stadshotell där vi checkade in i en minisvit med bubbel både på bordet och i badkaret.

Efter att vi dumpat väskorna på rummet drog vi till IKEA där jag mest gick och tittade för jag hade ingen koll på vad jag (vi) behövde så när vi kom till kassan blev slutsumman på "endast" 600 kr o_O
IKEA-turen avslutades med en mjukglass innan vi for tillbaka till hotellet och drack bubbel.

              

På kvällen blev det renkalvinnanlårmiddag, rödvin, bubbelbad och ännu mera bubbel :-)

Nästa dag åt vi en massa hotellfrukost innan vi gav oss iväg hemåt, en färd som tog nästan ÅTTA TIMMAR!
Vi körde så mycket guppigga inlandsvägar som möjligt, lunchade i Boden, åkte färja över Avan, klättrade upp till Rödbergsfortet och kollade lite historia, sett forsen, Seskarö, samt ännu mer guppiga vägar och inland.

            

       
 
        

  


Tack för en underbar helg älskling och fem underbara år!

/Elin

2012-05-24
 13:22:42

Två djupa och en kaffe...

Sitter just nu på altanen och njuter av en kaffe samtidigt som jag, egentligen, pluggar på det sista till skolan.
Jag tar två djupa och känner för första gången på väldigt väldigt länge att jag inte är stressad och inte känner mig totalt mentalt & känslomässigt förstörd.
Det är enbart soldis ute och det blåser litegrann men jag känner att det absolut inte gör någonting, jag mår bra ändå :-) Fy vad det känns bra att kunna säga att jag mår bra, för det gör jag verkligen nu... På riktigt..

Jag är snart klar med skolan, en inlämning kvar och det på onsdag sen är det barar att vänta på kompletteringarna men de kommer inte förens efter examen så då är det ju ingen idé att bry sig om det än. Jag har ett jobb i sommar vilket inte resulterar i en massa pengar men allt är bättre än 0 kr och som tur var så har jag en underbar sambo som jag kan leva lite på :-P
Jobbet är natt vilket innebär att jag kommer att få ett flertal dagar lite då och då ledigt. Vilket innebär dagar i båten. Jag kommer inte heller att börja förens veckan efter midsommar så jag har 3 veckors semester vilket känns helt galet bra eftersom att jag hade en vecka i fjol.

Jag har bestämt mig, från och med nu ska jag bara njuta för det tycker jag att jag är värd och om det är nån som har nått att emot det.. skit på er :-) Ha ha...
Och när det går lite tungt då ska jag stanna upp ta två djupa och komma ihåg den här dagen och vad jag lovade mig själv.

Två djupa!

/Elin
2012-05-22
 22:48:10

en jävla vecka!

Förlåt mina fula ord men det är fasen bara en jävla vecka kvar innan jag är socionom.. Ja förhoppningsvis alltså. Har en opponering i Umeå imorgon och en nästa torsdag sen har jag inget mer att lämna in till Umeå universitet. Om lärarna inte tycker att jag ska göra en masssa kompletteringar förstås. Problemet är väl den att jag tror att jag kommer att få en hel del komp. på de här två sista arbetena som jag har gjort.

Det första, där jag skrev om papperslösa har ju tjorvat från första stund nästan och sen i onsdags kl 14.00, tio timmar innan arbetet skulle vara inlämnat så blir dataskärmen blå och vill inte starta nå mer. Efter att ha försökt å få liv i skiten i en halvtimma är det bara att bita i det sura äpplet och åka in till datorfixarna och be om hjälp.
Självklart händer detta på en dag före röd dag så dom stänger tre, vilket jag får veta när jag kommer dit. Världens snällaste kille hjälper mig och frågar innan jag ska gå (står och biter mig i kinden för att inte börja störtböla framför han) om jag har nå viktigt på datorn, - Ja, ett arbete som ska in ikväll. Han lovar att han ska göra ett försök innan de stänger men att han inte lovar något.
Smått förstörd går jag därifrån och börjar i panik leta rätt på allt i hjärnan igen. När jag går förbi Ekbergs så hör jag någon ropa Elin väldigt glatt så jag var ju som tvungen att stanna och surra en liten stund med Rikard som satt och fika. Jag säger som så.. det var tur att det var soligt ute och att det därför var okej att ha solglasögon på sig för det var tårar på väg. Var smått otrevlig med Rikard (som han tydligen inte märkte som tur var, berättade han sen) och for hem.

Väl hemma var det bara att sätta sig och skriva om allt, var ju bara  9,5 sidor som jag tappat :-S
Jag var glad att jag iaf hade skrivit ut kunskapsöversikten så att jag slapp skriva om det men resten, ja jävlar vad jag skrev. Tror inte att Patrik ansåg mig som nå jättetrevligt sällskap precis. Men klar blev jag och det blev inskickat i tid. Fast jag tror ju som sagt att jag kommer att bli totalt kapad vid fotknölarna på opponeringen imorgon. Men men, thats life.. typ..

Den andra uppgiften som jag lämnade in igår var tydligen inte heller så bra för när jag kom hem från att ha suttit i SKe-å i 12 timmar bad jag Patrik läsa igenom den. Jag har visst upprepat mig en hel del i mitt arbete och säger mot mig själv i en och samma mening. Typiskt men samma sak här.. thats life... Får väl se vad de har att säga om den nästa veckaoch ta en komplettering där med...

Nej nu är det väl bara att krypa i säng och drömma mardrömmar om imorgon, väckarn ringer redan kl 05.00.

Och by the way................... Det är EN JÄVLA VECKA KVAR TILLS JAG ÄR FÄRDIG! Galet!!!!


/Elin
2012-05-14
 21:54:25

Pausa livet

Just nu skulle jag önska att det fanns en pausknapp för livet... Känns som att jag har tusen saker att göra och alldeles för lite tid och ork. Jag vet att jag snart är klar och jag bara ska fortsätta kämpa och bla bla bla.. men jag har verkligen ingen motivation just nu. Allt känns så jäkla jobbigt och det sitter långt inne när jag väl sätter mig med det jag ska göra.

Som tur är så har jag underbara Jessica i Skellefteå som jag ska fara och sitta med imorgon. Får så mycket mer gjort när jag sitter med henne på bibblan istället för hemma.

Nä, dags att sluta klaga för förutom skolan så har jag det ganska bra :-)

/Elin

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!