2012-09-24
 14:37:00

POSITIV

Idag känner jag mig positiv och allmänt... lycklig :-)
Steg upp tidigt kikade ut genom fönstret och spanar in grävandet av fjärrvärmen. Först var jag lite sur på dem för att de hade börjat gräva och leva om innan klockan ens slagit sju men två djupa andetag senare så kändes det helt plötsligt okej. Tog en dusch och en kopp kaffe och bara njöt av en lugn morgon innan jag for iväg till Rosvik för en kort arbetsdag. Betoningen ska absolut ligga på kort eftersom att den bara var 3 timmar idag.

När jag sen kom hem så hade klockan knappt blivit tolv och jag hade till och med hunnit handla. När hände det sist??

Mätt i magen efter en sallad till lunch och allmänt positiv tog jag tag i några "måstesamtal" - som gick hur bra som helst. Sen har jag faktiskt även städat och tvättat lite ---> med ett leende på läpparna.

Nu ska jag ta min positiva attityd och njuta av en kaffe innan det är dags att hämta fasters trollungar på dagis och fara hem och passa dem en stund. Sen när mamman kommer hem så ska jag fara till bästa Ullis och njuta medan hon tar hand om mitt hår.

Just nu känns det som att ingenting kan förstöra den här dagen, fast... nu jinxa jag det säkert och nått kommer hända ;-P

Puss på alla....

/Elin
2012-09-20
 13:21:02

Fjärrvärme

NU har de äntligen börjat gräva för fjärrvärmen, bara några veckor försenat. Ja ja.., bara vi får det innan vintern så är jag nöjd. Att äntligen kunna duscha hur länge som helst utan att varmvattnet tar slut eller kunna fylla upp badkaret. Fast jag har lovat Patrik att jag inte ska göra det varje dag, blir så dyr i drift då säger han :-)
 
/Elin
 
 
2012-09-14
 13:06:00

tårtbeställning

Tidigare i veckan så fick jag en förfrågan om min andra tårtbeställning :-) Patriks syster har flyttat och hennes döttrar hade sista dagen på gamla dagiset idag och då ville hon ge en tårta till personalen. Jag fick helt fria händer både på smak och utseende och jag kan ju lugnt säga att det inte gjorde saken bättre. Shit vad svårt att göra en tårta åt någon annan med helt fria tyglar. Efter en hel del funderande så lyckades jag till slut komponera ihop en tårta igår. Det blev mjölkchokladfluff och jordgubsmousse med färska jordgubbar  som fyllning och jösses vad god mjölkchokladfluffen är, provsmakade den mer än en gång :-P Det blev absolut en favorit.
Utseendet blev jag lite mindre nöjd med. När jag var klar så märkte jag hur den rosa/röda pastan har spruckit på flera ställen, tror att den blev för torr och hade jag haft tid så hade jag gärna gjort om den. Men men, jag håller ju fortfarande på att lära mig, vilket märks ibland.
 
Bild måste vi ju ha....
 
/Elin
2012-09-12
 14:07:00

Altan!

Vi har gjort altan på framsidan, eller vi opch vi. Patrik och väldigt goda vänner har byggt altan på framsidan, jag har bara hjälpt till lite. Tack för all hjälp! Det bästa är att den blev klar precis innan examensfesten :-)
 
Enda bilden jag har just nu är på mig som slappar i solen dagen efter att den blev klar, första morgonkaffet :-)
 
2012-09-12
 08:30:00

Luleå med båt

Äntligen!
 
 
I år tog vi oss äntligen med goda vänner upp till Luleå med båt. Vi har pratat om att ta oss dit i flera år men det har aldrig passat  förrens nu. Vi valde rätt helg för det var plattvatten hela vägen upp.
 
 
 
Vi for tillsammans med Ante, Jennie & Walter i Sunset och Jocke, Jessica & Alice i the Quinn.
Första stopp blev Kluntarna, en mysig ö men vi kom dit på fredagen och for lördag förmiddag så det blev inte så mycket sightseeing där. Men det hände en rolig sak där, haha Patrik och grabbarna var och bastade, en bastu som man bokade. När de höll på att byta om, det var ca 5 min innan nästa "grupp" skulle dit och de kommer och skäller ut dem gärnet för att det är deras tur och klockan har gått över tiden osv. Det bästa är kommentaren de vräker ur sig at "det är så typiskt Pitebor som tror att dom äger allt" (Får fråga Patrik om de exakta de sa :-)
 


                                       Middag!
 
                                       Sol!

Dagen efter så gled vi som sagt vidare till ö nr 2, Junkön. En riktigt underbar ö med mycket att gå omkring och titta på, fin hamn och underbart väder :-)
 
                                      The Quinn
 
 
                                       Sunset
 
 
 
                                           Hamnen på Junkön
 
                            Tog en löptur runt på Junkön och ansåg mig väl värd en öl när jag kom fram :-)
 
                                           Jag och The Quinns prinsessa, Alice
 

                                 Junkön hade finbesök av en älg, han är där jag lovar, borta vid träden :-)
 
 
 
Luleå visade sig från sin bästa sida under denna helg och gav verkligen mersmak för flera helger nästa år. Även vädret visade sig från sin bästa sida under hela helgen, till och med på hemvägen hade vi sol.
 
 
Tyvärr så fick Jocke och Jessica problem med båten så vi kunde bara ligga i 7 knop sista biten men det gjorde inte så mycket för då smet jag över till Ante och Jennie och jag och Jennie satt uppe på båten och njöt av solen
:-)
 
 
                                           Värsta solpinglan :-)
 
 
 
 
Sista biten var vi tvungen att gå in för den lille sjöbusen Walter vaknade.
 




 
 
 
Längtar redan till nästa år!
 
/Elin
2012-09-11
 15:44:00

Examensfest

För ett tag sen så hade jag en examensfest här hemma och som jag hade trevligt :-)
 
Till festen så gjorde jag en typ av dessertbord (bara för att ;-) Senare på kvällen när mörkret hade lagt sig så eldade jag gamla skolpapper som jag aldrig kommer att behöva igen, gode så skön känsla ändå :-)
 
Det är roligare med bilder än med en massa text så jag öser på med dem istället, tyvärr så har jag bara tagit med mobilen så kvaliten på bilderna är inte den bästa.
 



Tack alla ni som kom och gjorde min kväll så underbar som den blev <3
 
/Elin
2012-09-11
 11:19:14

länge sen sist

Jösses, insåg att det inte var igår som jag skrev nå i bloggen sist.
 
Vad har då hänt sen sist då, är inne på 5:e veckan som arbetslös. Nej just det ja, arbetssökande eller mellan två jobb var det ju :-) Första två veckor märktes knappt eftersom då hade ju Patrik semester och sen har det varit ganksa fullt upp fram tills nu. Men jag känner nu att jag gärna hade börjat jobba gode så snart. Jag kommer ju klättra på väggarna om jag inte får ett jobb.
Igår tog jag hand om en del av äpplena som vi plockat in. Vi plockade 106 kg från baksidan och då är det kvar äpplen fortfarande. På framsidan var de inte riktigt klara så där plocka vi "bara" in 10 kg. Jag stod i köket hela dagen igår och ändå gick det bara en kasse äpplen :-( Bara ställa sig där igen men inte idag för idag är en slappar dag men mys i soffan och tända ljus.
 
Jag måste bara skriva upp allt jag gjorde igår, känner mig ju lite små stolt över det:
Äppelpäppelpepparkaka 1 stor och 2 små
Äppelmos 1 sats
hallon och vitchokladbullar 8 st
svartvinbärssaft 1 liter
Blåbärspaj 2 stora och 4 små
American apple pie (Leilas) 1 stor
Äppelkaka med havretopping 1 stor och 1 liten
"Juliapaj" med äpple 2 små
Kokoskaka med äpple och choklad 2 små och 7 muffins
Äppeldricka 12 liter (håller på med den fortfarande, sk ju stå i 3 dygn)
 
Som sagt det blev en del :-)
 
Sen hade vi sån tur att vi blev bjudna på middag hhos Sara och Magnus igår och när jag var klar med undanstädnignen så hoppa jag i gympaskorna och promenerade dit och så kom Patrik sen efter med bilen.
 
Nu ska jag gå igenom och se om jag hittar nå bilder från sommaren och sista tiden..
 
/Elin
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!