2012-01-31
 13:06:43

hit och dit

Har under de senaste veckorna varit och flängt runt överallt känns det som, samtidigt som jag har försökt hitta motivation till att ta mig igenom den sista terminen av utbildningen. Fast jag har haft väldigt roligt när jag flängt runt :-)

Första anhalten var Oslo och mysa med storasyrrans tvillingar som kom i december. Plutte vad söta och små dom var, fast dom hade vuxit en massa sen de föddes. Det var riktigt kul att vara där i nästan en vecka och jag tror att syrran uppskattade mitt besök också. Sen fick jag ju även chansen att ta en kaffedate med några av Noreges underbaraste brudar, Karoline, Oda, Marthe, Cecilie och Karianne. Var på tok för länge sen sist jag träffa några av dem, tror inte att jag och Karoline har träffats på över 5-6 år men ändå så kändes det som att det var "igår" som vi träffades sist. Ja så kändes det med alla. Usch vad tråkigt det är att bo så långt ifrån dem och syrran. Ska försöka åka ner till sommaren igen, allt beroende på hur man jobbar förstås. Ja och så fick jag ju träffa min norska "familj" också en snabbis, mina små trollungar. Som inte är så små längre, de minsta fyller ju snart 8 och den stora blev ju 10 nyss. Även om det bara blev en snabbvisit så är jag glad att jag hann träffa dem. De betyder så otroligt mycket för mig och har varit där under hela min Norge period nästan. Nästa mål är väl att få dem att komma på besök hit till Piteå eller iaf Vilde :-) Får se när vi kan få till det :-)

Efter Norgeresan så blev det att ligga hemma en vecka med feber innan det var dags att fara till Umeå två svängar förra veckan för introduktionen av de nya kurserna. Sen efter onsdagens skola så satte jag mig på bussen ner till Övik för att hälsa på lillsyrran och Dorran som tyckte att det äntligen var dags att komma ut på tisdagen. Patrik kom ner på fredagen och spenderade helgen där med oss, vi passade även på att gå på hockey på lördagen och se när Modo spöade Växjö med 6-2.
På vägen hem på söndagen stannade vi till i Umeå för att hälsa på familjen Byström som var där och tittade på när Ludde spelade hockey. Han hade sammandrag så det var flera matcher och vi hade så tur att vi han se en match :-) Otroligt vad duktiga dom är och man ser riktigt stor skillnad om man jämför med deras absolut första match för 1,5 år sen. Är en väldigt stolt gudmor till världens sötaste Ludde!

Nej nu komme rsnart Sara och vi ska bege oss till Umeå, igen, och ska vara där tills på torsdag. Sen åker jag och Patrik till Sthlm på fredag och stannar tills på söndag så då blir det ännu mer flänga runt. Det komemr nog att bli Umeå två svängar nästa vecka också. Ingen rast och ingen ro men det är väl bara att bita ihop för snart är jag klar :-P Måste tänka positivt.

/Elin

2012-01-24
 11:28:23

Sista terminen

Jepp, då var det dags.... Igår startade den sista terminen på min socionomutbildning och om lite mer än fyra månader är jag en SOCIONOM. Shit, det känns helt galet.
Hur som helst så kommer vi den här sista terminen att läsa två kurser samtidigt men på halvfart och det var intro för den ena igår och det vara inte bara bara kan jag ju säga. Var en hel del med grejer som ska göras och det känns som att det hade varit nog med enbart den kursen. Men då blir det att åka tillbaka till Umeå imorgon för intro på den andra kursen. Det gäller att sparka sig själv lite i arslet nu och fort gjort allt som ska göras, för allt är individuellt så det hänger enbart på en själv. Spännande.

Nu ska jag ringa lillasyster och se om det är någon vits att jag åker ner till Övik i helgen eller inte. Jag ids ju inte åka ner om hon inte kläckt ut Dorran än. Det är ju hon som jag vill träffa :-)

/ELiN
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!