2012-06-26
 18:39:24

Midsommar

I helgen så var det dags för en av sommarens mest underbara helger, midsommar. Jag älskar verkligen den helgen, inga måsten, goda vänner och (oftast) sol.
 
Som vanligt så spenderade jag och Patrik helgen tillsammans med vänner ute på Svinöra. Men man kan ju säga att det var på vippen att vi hann ut dit eftersom att det inte riktigt gick som vi ville med båten. På onsdagen spenderade jag 17 timmar med ifx och trix på båten och Patrik 20 timmar. Sjösättningen blev klockan 01,15 natten mot torsdag, allt för att vi skulle kunna åka ut redan på torsdagen.
 
Tusen tack Niklas för all hjälp den dagen och även ett jättestort tack till Thomas M för alla dagar och kvällar som du varit hos oss och hjälpt till, det är guld värt!
 
Efter några få timmars sömn packade vi det sista och gav oss ut på böljan blå med ett lugn i kroppen som alltid infinner sig när första båtturen påbörjas. Man vet att helgen som kommer är en helg utan måsten.
Det lugnet försvann för en stund när det var dags att fendra ut och sen  backa in på rätt plats i bassängen eftersom att himlen då valde att öppna sig. Det regnade och blåste från alla håll och kanter och precis när vi kommit på rätt plats och gått i land så slutade det, jättekonstigt.
Resten av helgen gick i solens tecken och om man bara höll sig uppe på land så var det vindstiilla också. Helt underbart.
 
Fredagen bestod av sillunch, gott att dricka, mys med vänner och sen grillat med färskpotatissallad till middag.
På lördagen så tog jag och Patrik P10an till Renöhamn och hämtade mamma, pappa, Anders och Lena. Dom spenderaede några timmar med oss där ut och jag fick en chans att visa dem ön och varför vi älskar det stället och människorna där. Vi åt den obligatoriska lördagshamburgaren som alltid säljs på midsommardagen, drack kaffe och njöt av solen innan vi skjutsade tillbaka dem.
Resten av dagen spenderades i lugnets tecken med en massa chill i solen, rosévin, våfflor och glass. Jag och Jennie trotsade vindarna och paddlade runt ön, fan vad roligt det var :-) Man kan lugnt säga att det blåste lite mer på baksidan av ön men vi fixa det hur bra som helst.
På kvällen blev det kräftor till middag och sen allsång i klubbstugan av familjen Isaksson. Jag är lite smått förälskad i den familjen, dom är så sjukt duktiga allihopa :-) Vi satt uppe till efter två nån gång och spelade och sjöng, till och med Patrik sjöng och han var inte ens full ;-P
 
Allt som allt så var det en lyckad midsommarhelg och  vi har verkligen underbara vänner <3
 
Jag och Patrik åkte ut på en båttur på söndagkvällen och åt middag i viken på Fingerman. Älska båtlivet...
Får slänga ut lite bilder sen från hela helgen...
 
/Elin
2012-06-15
 16:45:00

Första tårtan på beställning

Jättekontsigt... Jag fick en tårtbeställning i onsdagskväll, med kort leveranstid efetrsom att den skulle vara klar till fredagmorgon :-) Men eftersom att det var första tårtan som nån beställde så kunde jag inte låta bli att säga ja. Största problemet var att jag skulle vara bort på nå jobbgrejs mellan 13-16 och 18-20 så det kändes som att jag inte hade speciellt mycket tid på mig. Men jag lyckades, Jenny kom och hämtade tårtan redan igårkväll och hon verkade då nöjd. Hon skulle ha tårtan till fredagsfikat på hennes jobb.

Den här gången hade jag verkligen problem med tårtbotten, jag var till och med tvungen att göra två stycken för att få till nog med lager till tårtan. De sjönk bara ihop i mitten, riktigt konstigt, speciellt när det hände med både två.. Ja ja, blev en tårta till slut iaf.

Tårtan innehöll blåbärsmousse och vitchokladfluff/mousse med philadelphiaost (sjukt god var den). Jag hoppas att det funkar för jag har inte testat nån av dem tidigare :-P Men jag hittade recepten på Toves hemsida. Hon är grym.

Jag är faktiskt riktigt nöjd att jag hann göra denna på en dag. Jag är dock tyvärr inte så bra på det riktigt finstilta. Men jag övar, även om det inte alltid går så bra :-P Idag fick jag till exempel gjort min första gubbe, blev ganska nöjd även om den sprack och bara ville smula sönder. Jaja, nog om det, nu blir det en massa bilder istället.



  

  


Om ni inte ser det så är det faktiskt myror som kryper över tårtan och eftersom att fondanten tyckte att den skulle spricka så valde myrorna att gå ner där :-)
2012-06-15
 10:00:00

Sommartårta

Hade lite att göra här om dagen och så hade jag kvar ahlgrensbilarfluff sen exaenmenstårtan så då blev det tårtbak :-) Till det så blev det jordgubbsgräddevitchokladröra, blev faktiskt riktigt gott.





Men eftersom att jag egentligen inte hade någon att bjuda tårtan på så tog jag med en STOR bit av den och for till brorsan igår. Ida brukar bli nöjd när jag kommer med tårta :-)

/Elin
2012-06-15
 00:16:35

Examenspresenter

Glömde ju ort att skriva vad jag fått för fina presenter av nära och kära...

Fick ett jättefint Efva Attling halsband av mamma och pappa som det står "Amor fati" på "kärleken till ödet" tror jag det stod för. Vilket jag tycker passar bra eftersom att jag tror  på ödet och det är det som fick mig och Patrik att träffas påsken för 5 år sen. Lillsyrran det pulvret hade köpt studentblommr, studentkort och sådana mjukisdjur man hänger runt halsen när man tar studenten  :-)

Patrik hade lite ångest på tordagkvällen när han bre'ttade att han inte hunnit fixa presenten och att den skulle komma senare. På lördagen medan jag höll på med tårtan så for han iväg och skulle fixa nå grejs till båten men kom även hem med två paket från smycka. Underbara han hade verkligen tänkt igenom vad han skulle köpa till mig och jag blev riktigt chockad när jag öppnade dem. Jag hade inte alls förväntat mig detta, 2 supersnygga smycken ifrån Laila Bagges Rock by Sweden. Flera gånger har jag nämt att jag tycker att de är snygga men aldrig trodde jag att han skulle komma ihåg det. Sen hade han tänkt så smart att han köpte örhängena i svart och halsbandet i silver så att det inte skulle bli för mycket. Älskling, du är underbar.

 

Jo just det ja, har även fått bubbel av brorsan och hans tjej :-) Ska dricka det imorgon och som jag ska njuta för jag fick även veta idag att jag fått G på sista arbetet.

/Elin
2012-06-14
 23:46:50

Bubbel, lycka och underbara vänner

I fredags satte jag och Patrik oss i bilen för att åka ner till Umeå för absolut sista dag på skolan, diplomutdelning. Eftersom att jag har så otroligt underbar familj så satte sig mina föräldrar i en bil och lillasyster med sambo och barn i en bil och körde från Övik enbart för att vara med och fira mig. *TACK* Ni är underbara.
När vi kommit hem blev det bubbel tillsammans med Sara, Magnus och Sandra. Fick även en flaska med riktigt bubbel av Sara och Magnus, men den ska jag spara en stund till.

Lördag gick i panikens tecken på morgonen eftersom att jag inte var klar med tårtan som skulle med till examensfesten. Fan vad jag bråkade med marshmallowsfondanten när jag försökte färga den röd, den ville inte alls som jag ville. Men tillslut så fick jag till det iaf någorlunda, klasskompisarna sa iaf att den var god :-)

 





Tårtan innehöll ahlgrensbilarfluff i mitten och två lager med jorgubbsmousse med färska jordgubbar på.

Vi hade en riktigt trevlig examensfest med grymt roliga lekar och sångtävlingar. Ja och till på köpet så vann ju mitt lag :-) Fick en grymt snygg pokal men den försvann under kvällen tyvärr...

/Elin

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!