2012-10-23
 12:45:00

Tackmiddag!

Utan våra vänner så skulle vi inte få mycket gjort. Ja eller det är iaf så det känns vissa stunder. Vi har fått så otroligt mycket hjälp med att få båten redo för sjösättning innan midsommar, klinkrat golv inne på lilla toaletten, rivning och byggning av altan  och så otroligt mycket mycket mer. Det är svårt att veta hur man ska kunna tacka ordentligt för sådan hjälp, så att de verkligen förstår hur mycket vi uppskattar hjälpen de ger oss. Jag och Patrik bestämde därför för ett tag sen att en middag med allihop samtidigt ofta brukar funka och sagt och gjort så damp det ner en inbjudan i deras postlådor. Jag är nämligen av den åsikten att det är så sjukt mycket roligare att få en skriftlig inbjudan till något än ett sms eller massinbjudan på facebook. Det känns som att man heller tackar ja till en sådan inbjudan och som tur var så tackade alla 3 paren ja :-D
 
Jag är ju en sådan person som gillar att planera så middag började planeras i väldigt god tid, allt för att det skulle bli så bra som möjligt. I slutändan så blev jag faktiskt ganksa nöjd över menyn som jag komponerade ihop, ja Patrik försökte väl hjälpa till litegrann men det var ändå jag som bestämde i slutändan :-)
De inbjudna fick inte veta i förväg vad som skulle serveras (så klart inte när det gäller mig) men när de kom hit så kunde de se en meny. Problemet var ju bara att den var skriven på franska, sjukt mycket roligare enligt mig och då fick de ju fundera lite också.
 
Och jaaaa, jag vet att det säkert inte är grammatiskt korrekt men jag kan inte franska och använde mig av googletranslate.
 
Till förrätt så serverades det en sallad med musslor och tonfisk, rostade pinjenötter och citronolja. 
 
Om jag får säga det själv så tycker jag att det var skitgott, den bästa rätten på hela kvällen. Det enda var väl att jag kryddade fisken lite för lite.
 
Till huvudrätt så serverades det helstekt fläskytterfilé som var kryddad med tryffelsalt, smördegsrulltårta på sötpotatismos (toppad med västerbottensost innan den åkte in i ugnen) och kokt sparris. Det fanns även en sallad, bröd och två såser, rödvinssås och så gjorde jag en av grädde i stekpannan där jag stekt köttet.
Jag glömde så klart bort att ta kort på huvudrätten men men det gör inte så mycket.
 
Efterrätten bestod av flera smaker av hallon och choklad. På tallriken så fanns det en hallonmacaron fylld med hallon och vitchoklad"kräm/mousse", en tryffel gjord på 70 % choklad och mörk rom, mjölkchokladfluff på kaksmulor (tyvärr så såg den inte så rolig ut på tallriken men god var den), vaniljpannacotta med en hallonsås, sist men inte minst en kaka med chokladtryffelbotten, hallonmousse gjord på italienskmaräng samt en hallongelé. Det blev faktiskt en ganska lyckad efterrätt men den blev inte lika bra visuellt som den smakade :-)
 
 
 
Varje par fick även med sig en `goodiebag´hem. I den fanns det en lite påse med chokladtryfflar, en med några macarons, en påse äpplen (allt för att bli av med några :-P samt ett ljus som jag skrivit en text på.
"Låt inte mörkret hindra dig från att söka ljuset"
 
 
 
Kvällen var en succe och jag är så lyckligt lottad att ha sådana underbara vänner, jag är er evigt tacksam för att ni finns i våra liv och all den hjälp ni erbjuder oss.
 
 
Jag avslutar med några egobilder på mig själv för jag tycker faktiskt att jag hade himla snygga kläder på mig :-P Klänning har jag fått av Patrik för ett tag sen men jag har aldrig haft chansen att använda den så därför passade jag på nu. Skorna är Steve Madden som jag aldrig heller använt så jag tvingade mig själv att gå med skor inne under middagen bara för att det passade så bra men sen gav jag upp och gick utan :-)
 
  
/Elin



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!